Een krachtig geluid uit het oudste dorp van Brabant

Harmonie Musis Sacrum Bakel

Jong geleerd is oud gedaan. Nooit te oud om te leren!

MusisSacrum

Er klinkt muziek in het dorp.
De harmonie marcheert door de straten van Bakel: blaasmuziek van klarinetten, trompetten, trombones, fluiten, saxen, groot koper en slagwerkgeroffel.

Bij allerlei gelegenheden laat Musis Sacrum zich in het openbaar horen: kindervakantieweek, kermis, jubilea, lintjesregen, Sint Nicolaas, carnaval, kerstmis, pleinconcert enz. De harmonie maakt deel uit van het dorp en geeft muzikale kleur aan allerlei gebeurtenissen in het dorpsleven.

Daarnaast vinden er regelmatig concerten plaats. Soms in de Musis Sacrum Hal aan de Beekakker, of elders bij een uitwisselingsconcert met een andere vereniging, het Caratpaviljoen in Helmond of het Cultuur Centrum Deurne.

Ook grotere evenementen worden niet geschuwd. Recent vond een speciale uitvoering in de sporthal plaats waarin de harmonie samen met schrijver Jacques Vriens `Lampkapje en De Wolf ` op het toneel bracht gedurende twee uitverkochte uitvoeringen. Enkele jaren terug hebben honderden Bakelnaren o.a. kunnen genieten van de `Wensconcerten` en `Muziek van eigen bodem`.

Dit alles tot groot genoegen van zo´n 60 actieve muzikanten die wekelijks op donderdagavond repeteren onder leiding van de jonge, enthousiaste dirigent Johan Smeulders.

Thuis op je instrument blazen en oefenen is een waar genoegen, maar er gaat niets boven het samen musiceren en werken aan een hoger niveau van je muzikale prestaties.

Wat dat betreft gaat het goed met Musis Sacrum. In 2015 behaalde de harmonie de 1e prijs in de 3e divisie te Veldhoven, een mooi resultaat om op voort te bouwen en te werken aan nog fraaiere optredens. Musis Sacrum wil dit peil graag continueren en voor de toekomst veilig stellen.

Misschien heb je wel eens bij jezelf gedacht: “Ik zou ook wel eens een instrument willen bespelen, was ik er vroeger maar mee begonnen. Bij zo’n vereniging te horen lijkt me wel leuk. Je leert veel mensen kennen, je hoort ergens bij en het is een interessante hobby. Maar het is er om allerlei redenen niet van gekomen”.

Musis Sacrum biedt je echter de kans alsnog in te stappen.

Ben je een ervaren muzikant dan nodigen wij je van harte uit je aan te melden als actief lid.

Ben je muzikaal en zou je graag een instrument willen leren bespelen, neem dan contact met ons op zodat we met jou een plan kunnen opstellen. Bedenk echter wel dat de ‘iets ouderen’ vaak wat meer moeite kunnen hebben met de leerstof en het bespelen van een instrument!
Muziek is een hobby voor het leven.

Het niet bezitten van een instrument is geen probleem. De vereniging verschaft je er een.

Je krijgt bovendien een aantal lessen om te kijken of het bespelen van een instrument je ligt.

Bij Musis Sacrum ben je welkom.

Wil je je nader oriënteren, bezoek dan eens onze repetitieavond op donderdag tussen 20.00 – 22.15 uur in de Musis Sacrum Hal aan de Beekakker. Wel graag vooraf contact met ons opnemen!

Of kom luisteren naar een van onze concerten. Kijk eens op www.musissacrumbakel.nl

Als je meer info wil; hopelijk horen we spoedig iets van je via onze contactpersoon Rianne van den Boom, telefoon 0492 343614 of via e-mail info@musissacrumbakel.nl

Groeten van Musis Sacrum Bakel

De site van DeStemVanBakel bevindt zich nog in de opbouwfase. Als je vragen, suggesties of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten via bestuur@destemvanbakel.nl. Ook als je je graag actief wil inzetten binnen één van de werkgroepen kun je dat via bovenstaand mail-adres aangeven.