Een krachtig geluid uit het oudste dorp van Brabant

Dorpsondersteuners

Dorpsondersteuners

dorpsonders

 

Wilma van Grinsven en Marian Reijnders

 

Sinds  juni 2013 zijn Wilma van Grinsven en Marian Reijnders als dorpsondersteuners actief in Bakel. Zij helpen u bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. De dorpsondersteuners kijken wat de hulpvrager zelf kan doen en zoeken in zijn of haar omgeving naar oplossingen. Ook in de andere dorpen in de gemeente Gemert-Bakel zijn dorpsondersteuners actief.

 

Voor welke vragen kunt u aankloppen?

Hieronder leest u voorbeelden van vragen die u kunt voorleggen aan de dorpsondersteuners.

 • Ik kan steeds minder goed zelf voor mijn eten zorgen, welke oplossingen zijn daarvoor?
 • Ik heb hulp nodig bij de opvoeding van mijn kinderen.
 • Hoe kan mijn kind met een verstandelijke beperking meedoen in het dorp?
 • Om langer thuis te kunnen blijven wonen, heb ik een aanpassing in mijn woning nodig.
 • Ik heb hulp nodig om mijn vervoer te regelen.
 • Ik kan vanwege mijn gezondheid niet met alles meedoen, hoe kan ik toch contacten blijven onderhouden?
 • Ik kan mijn boodschappen niet meer zelf doen, welke oplossingen zijn er te vinden?
 • Ik zorg dag en nacht voor een zieke, maar zou graag een middag vrij zijn. Welke oplossingen zijn er?

*Ik heb problemen met mijn administratie en/of financiën.

U loopt tegen een vraag aan. Kijk dan eerst hoe u het zelf, eventueel met hulp van anderen, kunt oplossen: buren, kinderen of kennissen. Weet u zo gauw niet wie u kunt vragen? Dan kunt u bij de dorpsondersteuner terecht.

 

Wat doet de dorpsondersteuner?

De dorpsondersteuner helpt als u er alleen niet uitkomt. Zij kan in een nog grotere kring kijken. Wilma en Marian gaan overigens niet zelf de problemen oplossen. Zij bemiddelen als het ware. Misschien denken zij aan oplossingen die niet bij u op zijn gekomen.  Daartoe kunnen zij een beroep doen op vrijwilligers of organisaties als de Zonnebloem of de KBO. De dorpsondersteuner zit ook in het wijkteam. Vindt u samen geen oplossing, dan komt het wijkteam in beeld.

 

Koffie-uurtje

Elke dinsdag hebben we van 10:00 tot 11:30 uur in de Diepstratenzaal van de Wilbertsdries een koffie-uurtje. Voor iedereen, van jong tot oud, die zin heeft in koffie en een praatje. Een kopje koffie kost 1 euro. U wordt hartelijk ontvangen door een van onze  gastvrouwen en een van de dorpsondersteuners. Het is dan ook mogelijk uw vragen aan hen te stellen.

 

Bereikbaarheid

De dorpsondersteuner is het allereerste aanspreekpunt voor de inwoner. Heeft u vragen of wilt u meehelpen? Neem dan contact op met Wilma of Marian.

U kunt Wilma bereiken op 06-37450560
en per mail dorpsondersteuner-bakel.wilma@hotmail.com.

Marian kunt u bereiken op 341598 (privé) of 06-18329200
en per mail dorpsondersteuner-Bakel.marian@hotmail.com.

Prikbord Dorpsondersteuners

1 commentaar

 1. 8 december 2015    

  Geachte lieve mensen, ik ga me de komende dagen inlezen wat jullie al een paar jaar aan het doen zijn. Ik vind het geweldig hoe jullie een brug slaan tussen overheid/gemeente en bewoners en een consensus gevonden hebben waarop gewerkt en gerealiseerd kan worden. Ik ,als kernlid van de bewoners academie en al jaren in mijn eigen stadsdeel bezig ( Watergraafsmeer,Amsterdam) met aktiviteiten voor de wijk en bewoners wil me graag verbinden met jullie en zien of we het komende jaar iets voor elkaar kunnen betekenen. Om inzicht te krijgen kunnen jullie via facebook onze bewoners academie pagina bekijken, met vriendelijke groet Erik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De site van DeStemVanBakel bevindt zich nog in de opbouwfase. Als je vragen, suggesties of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten via bestuur@destemvanbakel.nl. Ook als je je graag actief wil inzetten binnen één van de werkgroepen kun je dat via bovenstaand mail-adres aangeven.