Een krachtig geluid uit het oudste dorp van Brabant

Spoorplein

“Hij is er weer …”

Begin 2015 zijn we met een aantal vrijwilligers begonnen met het in ere herstellen van deze bijzondere plek op het landgoed.

Dankzij diverse giften (zie de bordjes op de baan), en de medewerking van veel vrijwilligers, studenten van de Groene Campus en van De Zorgboog zijn we inmiddels zover dat het spoorpleintje op orde is en het treintje weer kan rijden (onder camera-toezicht). Het spoorplein is operationeel bij redelijke weersomstandigheden.

We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit.
Zo heeft de locomotief onlangs nog wagons met sinterklaascadeaus vervoerd:

sinterklaascadeaus

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…

 

En nu is het spoorplein omgetoverd in kerstsferen:

Kerst op het spoorplein

Kerst op het spoorplein

 

... voor zowel reizigers als werkers

… voor zowel reizigers als werkers

 

Omdat het in stand houden en voortdurend verbeteren van de baan en de tuintjes daaromheen een doorlopende bezigheid is zoeken we nog vrijwilligers die hieraan mee willen werken, m.n. voor de groenvoorziening. Voel je hier iets voor neem dan even contact op met:

Joep van Kempen
Tel. 06-53440093
E-mail: joepvankempen@chello.nl

1-station-bakel 2-station-biergarten 3-werk-aan-het-perron 4-werk-aan-het-spoor 5-station-bospark-bakel 6-station-werkzaamheden 7-werktrein-bakel 8-trein-onder-de-brug

20151104_093157

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De site van DeStemVanBakel bevindt zich nog in de opbouwfase. Als je vragen, suggesties of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten via bestuur@destemvanbakel.nl. Ook als je je graag actief wil inzetten binnen één van de werkgroepen kun je dat via bovenstaand mail-adres aangeven.