Een krachtig geluid uit het oudste dorp van Brabant

StreetRock vult kerkplein met muziek en plezier

Met The Levellers en Adje Vandenberg had het Bakelse StreetRock twee topnamen op het affiche staan. Maar ook de andere bands kregen het publiek op temperatuur. Zowel op zaterdagavond als op zondag genoten bezoekers en vrijwilligers van de muziek en de sfeer op het volle en gratis toegankelijke festivalterrein.

“Het complete festival wordt elke keer een stukje beter”, vertelt Marcel van Gerwen namens Fuse StreetRock. “Zo hebben we het podium iets gedraaid, waardoor we het terrein efficiënter kunnen indelen. Het is net zo druk als vorig jaar. Alleen hebben de bezoekers nu meer bewegingsruimte. Dat komt de sfeer ten goede. Wat ik ook terug hoor is dat de programmering bevalt. Daarin hebben we afwisseling tussen luchtige, dansbare muziek en pure rock.”
Elle Joosten kan het programma vanaf haar positie prima volgen. Ze werkt als vrijwilligster achter de bar. “Dit is het eerste jaar dat ik dit doe”, vertelt ze. “Vrienden van me helpen al veel langer mee. Omdat er dit jaar een extra bar is, waren er meer mensen nodig. Ik heb er geen spijt van. Het is heel leuk om te doen.”
Even verderop waakt Peter Hagens over de toiletten. Dat is een een-tweetje tussen de Bakelse badmintonclub en StreetRock, legt hij uit: “We doen dit al zes jaar. De opbrengst verdelen we. StraatRock kan er de toiletwagens mee bekostigen. En wij verdienen een leuk extraatje voor de club.” Naast de extra inkomsten die het werk voor de vereniging oplevert, is het vooral leuk om te doen, vervolgt hij: “Mensen hebben hier grote schik. Dat merk je. Als we vragen waar ze de stempel willen hebben komen er soms lichaamsdelen voorbij die je niet meteen verwacht. Heel grappig.”
Bij het podium staat Joey Kuijpers met een camera in de aanslag. “Ik ben nu twee dagen fotograaf”, lacht het jonge bestuurslid van De Fuse. “Ook al. We hebben met de organisatie al flink wat meters gemaakt. Afgelopen week zijn we drie dagen bezig geweest met opbouwen. Maandag ruimen we alles weer op. Maar dat hebben we er graag voor over. Het loopt goed. En daar gaat het om.”
Van Gerwen is ondertussen in afwachting van Adje Vandenberg. Die is met zijn band Moonkings één van de grote namen op het affiche van StreetRock. “Dat is een hoogtepunt. Daar kijk ik echt naar uit. En naar The Levellers natuurlijk. Die band stond al heel lang op onze lijst. Dit jaar is het eindelijk gelukt om ze naar Bakel te halen. Daar zijn we heel blij mee.”

Foto: Peter Lucassen
Bron: www.gemertsnieuwsblad.nl

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De site van DeStemVanBakel bevindt zich nog in de opbouwfase. Als je vragen, suggesties of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten via bestuur@destemvanbakel.nl. Ook als je je graag actief wil inzetten binnen één van de werkgroepen kun je dat via bovenstaand mail-adres aangeven.